Go Back   Real Racin USA Motor Sports Forum > THE RACING CLASSIFIEDS > Technical Talk
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-26-2012, 09:05 PM
jguessford jguessford is offline
Street Stock
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 11
Default please help

i have a 98 silverado with a 350 vortec. when i crank it when its cold it is perfectly fine and oil pressure is about 60. after running for about 20 mins and the motor warms up it has a slight knock and the oil pressure drops to 0. when i give it gas the oil pressure goes up just a little but not much. what could be wrong? is it the oil pump? i was thinkin if it was the oil pump it would do it cold or hot. any help is greatly appreciated
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2012, 10:03 PM
Darrell 76 Darrell 76 is offline
Super Late Model
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 294
Default

sounds like bottom end (bearings ) when it's cold the oil is thicker after it warms up ,oil gets thinner ---- shut it OFF , see if you can grab the harmonic balancer on the front (probably from underneath the truck is best )and move it foward and backwards any , if so the thrust bearing (mains ) are gone.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:36 AM.



POWERED BY KARNAC.com since 1998
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Real Racin USA & KARNAC Media 1997-2007